27/9/11

El Engendro - Terradets

Aquest passat diumenge varem escalar la vía El Engendro a Terradets. De fet, si la comparo amb les seves veines, aquesta la recordo amb la mateixa adherencia de quan la vaig escalar ja fa uns quaaaants anys. Possiblement es conserva amb bon tacte degut al seu estil tècnic i a la "relativa" distància entre les assegurançes que en certa manera la protegeixen de les romeries d´escaladors de "tàpia" light o també "sambarinais" varis.

Aquest nom tan lleig d´aquesta bona ruta i que no li fa justicia, apart de recordarme a una època determinada em fa pensar en l´estupidesa de molts dels ENGENDROS humans.

Aqui sota en poso tres exemples:

*Per fi desde avui la vergonyosa e inhumana fiesta nacional ja no es celebrarà a Catalunya, i n´estic content que sigui així en favor dels pobres braus, dels cavalls amb el pallasso ple de colesterol disfresat a sobre i per la simbologia que això representa, perque ja nhi ha prou de tanta incultura i maltractament cap al nostre païs, tot i que sóc conscient que al meu passaport i posa España i JORGE, doncs si nois; a l´any 66 la meva mare ni tan sols em va poder posar el nom que ella volia per ser en un "dialecta" prohibit.

*Com és possible que encara escaladors actuals fagin servir les erosions milenàries de la roca per empotrar les burilles dels cigarrets? com és possible que un tio que teòricament gaudeix de la natura i que puja amb un encenedor i un paquet de tabac no sigui capaç de recollir la seva pròpia merda....quina mena de gentussa s´anomena escalador?

*Al fons del Congost i podreu observar en un estat d´abandonament total l´antic camí romà i pas natural per sobre el riu i de com deixem en l´oblit la nostre història, fins el punt de renunciar a l´admiració d´una increible obra d´enginyeria de la època.









5 comentarios:

  1. Tal com vaig sentir a dir a un amic meu:
    "hi ha molt Milli-Vanilli escalant" Gent que diu molt i després fa "playback".
    De porcs, bruts i deixats n´hi ha a tots els àmbits, per desgràcia.

    ResponderEliminar
  2. Quin record... mare meva l'Engendro
    I per la resta ja saps que en penso

    ResponderEliminar
  3. lo del sambarinaits no estic d`acord,Jo ho soc i la vaig fer far anys.....
    ...per lo demés,estic d`acord amb Tu.visca els toros!!! i fora els toreros....PACA

    ResponderEliminar
  4. Paca aqui hi ha el tema,tú SI,però tothom que ho diu és Sambarinait? JRR

    ResponderEliminar
  5. Ep Jordi! jo també em poso negre quan trobo burilles a les reunions! que poc respecte! què poca sensibilitat!!! dels toros ni en parlem, celebro que n'hagin prohibit l'escarni mal anomenat Fiesta Nacional.
    Del Engendro, ja m'agradaria tastar-lo ja però em sembla no és al meu abast, malauradament dec ser un dels que anomenes sambarinais varis, el que no sé és quina varietat!!

    ResponderEliminar